terroristattackerna i Paris

images

Påven Franciskus har beskrivit terroristattackerna i Paris som „ett stycke” av ett „tredje världskrig.”

I en telefonintervju på lördagsmorgonen med den italienska biskopskonferensens officiella tv-kanal – TV2000 – sa påven Franciskus att attackerna är „omänskliga.”

„Jag står nära folket i Frankrike, nära offrens familjer, och jag ber för dem alla,” sa påven Franciskus. „Jag är rörd och jag sörger. Jag förstår inte, dessa saker är svåra att förstå.”

På frågan om attackerna är ett „stycke av ett tredje världskrig” som påven har talat om många gånger tidigare, sa påven Franciskus att „det här är en del av det”, och tillade „det finns ingen religiös eller mänsklig motivering för det.”

Påven har skickat ett telegram till kardinal André Vingt-Trois, ärkebiskopen av Paris, för att försäkra offren, deras familjer och räddningspersonalen att han förenas med dem i bön.

Telegrammet, som undertecknades av statssekreterare kardinal Pietro Parolin, fördömer alla våldshandlingar och ber Gud om fred och solidaritet.

(källa:http://sv.radiovaticana.va/news/2015/11/14/p%C3%A5ven_ingen_religi%C3%B6s_eller_m%C3%A4nsklig_motivering_f%C3%B6r_terroristattackerna_i_paris_/1186814)